Se încarcă...

SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

Cum poți aduce mai multă valoare spațiului tău de birouri

Caracteristici care nu trebuie să lipsească dintr-un spațiu modern de birouri.

Tendințele în materie de design modern al birourilor au evoluat rapid în ultimii ani, determinate de o varietate de factori cum ar fi progresele tehnologice, preferințele angajaților și schimbarea climatului de lucru. În general, designul modern al birourilor se îndreaptă spre crearea unor spații mai funcționale, confortabile și stimulante, care promovează bunăstarea angajaților, favorizează colaborarea și creativitatea, reflectând în același timp valorile și identitatea de marcă a unei companii.

Design modern

Unele dintre cele mai recente tendințe în designul modern al birourilor includ:

 • Spații de lucru flexibile: Această tendință a câștigat popularitate în ultimii ani, proprietarii de spații de birouri optând din ce în ce mai mult pentru amenajări în plan deschis, care permit o mai mare flexibilitate și colaborare. Flexibilitatea este, de asemenea, promovată prin utilizarea de pereți, mobilier și separatoare mobile care pot fi reconfigurate cu ușurință pentru a se adapta la diferite nevoi.
 • Design biofilic: Designul „biofilic” (Biophilic Design) este o modalitate inovativă de a concepe spaţiile în care trăim, învăţăm, lucrăm, admiţând că avem nevoie de natură ca de un element fundamental pentru bunăstarea noastră fizică şi psihică. Designul biofilic urmărește să integreze natura în spațiile de birouri, încorporând elemente naturale, cum ar fi plante, elemente de apă și materiale naturale pentru a crea un mediu mai calmant și mai relaxant. Acesta poate îmbunătăți calitatea aerului, crește productivitatea și reduce nivelul de stres al angajaților.
 • Integrarea tehnologiei: Având în vedere că tehnologia joacă un rol semnificativ în sediile de lucru moderne, designul birourilor încorporează acum elemente precum stații de încărcare wireless, interfețe fără atingere, iluminat inteligent și comenzi activate prin voce.
 • Design ergonomic: Starea de bine a angajaților este o preocupare din ce în ce mai mare, iar designul ergonomic are ca scop crearea unui mediu de lucru confortabil, sănătos și sigur. Utilizarea mobilierului ergonomic, a birourilor și a scaunelor reglabile poate contribui la reducerea riscului de tulburări musculo-scheletice și la creșterea productivității angajaților.
 • Spații colaborative: Nevoia de colaborare și de lucru în echipă la locurile de muncă moderne se reflectă în designul birourilor. Spații precum sălile pentru ședințe, zone de pauză și module de întâlnire sunt create pentru a facilita comunicarea și munca în echipă.

Productivitatea angajaților, stimulată!

Designul modern al birourilor poate stimula productivitatea în mai multe moduri. Prin încorporarea iluminatului natural, a mobilierului ergonomic, a spațiilor deschise, a psihologiei culorilor și a integrării tehnologiei, angajatorii pot crea un mediu de lucru mai productiv și mai atractiv. Iată câteva puncte de care trebuie să țineți cont atunci când selectați un design modern de birou:

 • Iluminarea naturală: S-a demonstrat că birourile cu lumină naturală generoasăîmbunătățesc productivitatea și bunăstarea angajaților. Un iluminat bun poate îmbunătăți concentrarea, reduce oboseala ochilor și durerile de cap și îmbunătățește starea de spirit, în timp ce un iluminat slab poate duce la oboseală, oboseală a ochilor și dureri de cap. Prin urmare, este important să se ia în considerare aspectele legate de iluminat în proiectele moderne de spații de birouri. Ferestrele mari, luminatoarele și pereții de sticlă pot fi adoptate pentru a permite mai multă lumină naturală în spațiul de lucru. Este important să se găsească un echilibru între lumina naturală și cea artificială, deoarece lumina naturală oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reglarea ritmului circadian al organismului, reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit.
 • Mobilier ergonomic: Designul mobilierului de birou și amenajarea acestuia pot avea un impact asupra sănătății și productivității angajaților. Scaunele ergonomice, birourile reglabile și stațiile de lucru în picioare pot contribui la îmbunătățirea posturii și la reducerea disconfortului. Dintr-un spațiu modern de birouri nu trebuie să lipsească mobilierul reglabil, tastaturi și mouse-uri ergonomice și birouri pentru a sta în picioare.
 • Spații deschise: Designul modern al birourilor trebuie să includă spații deschise pentru a încuraja colaborarea, comunicarea și munca în echipă. Acest lucru poate duce la creșterea productivității, deoarece angajații se simt mai implicați și mai conectați alături de colegii lor.
 • Psihologia culorilor: Culorile pot avea un impact semnificativ asupra stărilor de spirit și a emoțiilor. Selectarea atentă a culorilor în designul biroului poate promova creativitatea, concentrarea și energia. Designul modern pune adesea accentul pe linii curate, pe minimalism și pe funcționalitate. Este important să luați în considerare factori precum identitatea mărcii, productivitatea angajaților și vibrația generală a spațiului de lucru atunci când alegeți o schemă de culori pentru designul modern al biroului. Când vine vorba de scheme de culori, există câteva opțiuni populare care pot ajuta la crearea unui mediu profesional și primitor. Iată câteva dintre cele mai populare scheme de culori pentru un design modern de birou:
 • Culori neutre: utilizarea albului, griului și bejului ca bază în designul biroului poate ajuta la crearea unei atmosfere liniștitoare și profesionale Aceste culori se potrivesc bine, de asemenea, cu nuanțe de accent mai îndrăznețe.
 • Schema monocromatică: aceasta implică utilizarea diferitelor nuanțe ale unei singure culori. Acest lucru poate crea un aspect coerent și sofisticat în birou.
 • Accente îndrăznețe: încorporarea unor culori cum ar fi albastru sau verde vibrant poate adăuga energie și creativitate unui spațiu de lucru. Aceste culori pot fi folosite pe pereți, pe mobilier sau pentru accesorii în tot designul modern de birou.
 • Culori naturale: utilizarea culorilor naturale, cum ar fi maro, verde și albastru poate crea o senzație de calm și organicitate în birou. Aceste culori pot fi încorporate prin utilizarea de materiale naturale, cum ar fi lemnul sau plantele.
 • Integrarea tehnologiei: Utilizarea tehnologiei la locul de muncă este esențială pentru designul modern al birourilor. Încorporarea celor mai noi tehnologii în spațiul de birou poate spori productivitatea și poate face ca sarcinile să fie mai ușoare și mai eficiente.

Tehnologia poate fi încorporată în mod eficient în designul modern al birourilor în mai multe moduri:

 • Integrarea tehnologiei în mobilier: de exemplu, birourile pot fi proiectate cu porturi de încărcare încorporate, iar scaunele pot fi echipate cu senzori care ajustează înălțimea și înclinarea în funcție de postura utilizatorului.
 • Instalarea tehnologiei de colaborare: birourile moderne necesită adesea colaborare și lucru în echipă. Prin instalarea tehnologiei de colaborare, cum ar fi ecranele interactive, instrumentele de videoconferință și software-ul de colaborare bazat pe cloud în designul modern al birourilor, angajații pot lucra împreună fără probleme, indiferent de locația lor.
 • Crearea de birouri inteligente: acest lucru poate fi realizat prin instalarea de senzori care pot monitoriza lucruri precum temperatura, iluminatul și calitatea aerului și le pot ajusta în mod corespunzător în amenajările moderne de birouri. Birourile inteligente pot utiliza, de asemenea, Internetul lucrurilor (IoT) pentru a automatiza sarcinile de rutină și pentru a îmbunătăți productivitatea.
 • Furnizarea de facilități de lucru la distanță: folosirea de instrumente de videoconferință, software bazat pe cloud și VPN-uri poate ajuta angajații să lucreze de oriunde, sporindu-le productivitatea și echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Greșeli comune care trebuie evitate 

Când vine vorba de designul modern al birourilor, există câteva greșeli care trebuie evitate pentru a asigura un spațiu de lucru productiv și plăcut pentru angajați. Iată câteva greșeli comune care trebuie evitate în designul modern al birourilor, pentru a crea un spațiu care să fie funcțional, confortabil și care să favorizeze productivitatea și bunăstarea angajaților:

 • Ignorarea ergonomiei: Este important să se acorde prioritate confortului și sănătății angajaților prin alegerea mobilierului și echipamentelor ergonomice în amenajările moderne de birouri.
 • Lipsa luminii naturale: S-a demonstrat că lumina naturală stimulează productivitatea și starea de spirit, așa că asigurați-vă că designul biroului asigură acces la lumina naturală.
 • Calitatea slabă a aerului: O bună calitate a aerului este crucială pentru sănătatea și  productivitatea angajaților, așa că asigurați-vă că designul modern al spațiului vostru de birouri dispune de sisteme adecvate de ventilație și filtrare a aerului.
 • Supraaglomerarea: Supraaglomerarea poate face ca angajații să se simtă  înghesuiți și inconfortabil, ceea ce duce la scăderea productivității și a satisfacției profesionale. 
 • Poluarea fonică: Poluarea fonică poate fi o distragere majoră a atenției la locul de muncă, așa că luați în considerare materialele speciale și elementele de design în proiectele de birouri moderne pentru a reduce nivelul de zgomot. Dintr-un spațiu modern de birouri nu trebuie să lipsească materialele fonoabsorbante, căști cu anulare a zgomotului și săli de ședință private.

Elementele cheie ale unui spațiu modern de birouri

Un spațiu de birouri modern trebuie să acorde prioritate funcționalității, confortului și atractivității estetice. Iată câteva dintre elemente cheie care trebuie luate în considerare:

 • Planimetrie deschisă: Un plan de etaj deschis în designul modern al birourilor poate facilita colaborarea și comunicarea între membrii echipei. De asemenea, creează un sentiment de spațialitate în designul modern de birou, ceea ce poate îmbunătăți starea generală de spirit și productivitatea angajaților.
 • Iluminarea naturală: Iluminarea naturală este esențială pentru crearea unui mediu de lucru confortabil și sănătos. S-a demonstrat că reduce oboseala ochilor, durerile de cap și oboseala, stimulând în același timp productivitatea și starea de spirit.
 • Mobilier ergonomic: Scaunele ergonomice, birourile și alte tipuri de mobilier sunt necesare pentru a promova o bună postură și a reduce riscul de leziuni cauzate de eforturi repetitive. De asemenea, acestea îi ajută pe angajați să se simtă confortabil și să rămână concentrați pe tot parcursul zilei.
 • Integrarea tehnologiei: Proiectarea modernă a birourilor trebuie să acomodeze cele mai noi tehnologii, inclusiv calculatoare, laptopuri, smartphone-uri și alte dispozitive. Elementele de design, cum ar fi stațiile de încărcare wireless, tablele inteligente și echipamentele de videoconferință din designul modern al birourilor pot face ca locul de muncă să fie mai eficient și mai conectat.
 • Sustenabilitate: Elementele de design ecologic, cum ar fi iluminatul eficient din punct de vedere energetic, materialele ecologice și amenajările peisagistice sustenabile din spațiile moderne de birouri pot reduce impactul biroului asupra mediului, îmbunătățind în același timp sănătatea și bunăstarea angajaților.

Prin încorporarea acestor elemente cheie în designul modern al spațiului de birouri pe care îl dețineți, puteți crea un loc de muncă funcțional și confortabil care să răspundă nevoilor angajaților și să promoveze productivitatea și succesul. Dacă aveți nevoie de consiliere sau de informații cu privire la orice aspect al proprietății voastre, contactați echipa Activ Property Services. Personalul nostru experimentat și profesionist vă poate oferi consultanță personalizată cu privire la portofoliul dumneavoastră de spații de birouri!

Ultimele postări

Întrebări frecvente ale clienților despre spațiile de birouri
Întrebări frecvente ale clienților despre spațiile de birouri

Pentru că închirierea unui birou este o decizie importantă, care poate afecta compania în multe feluri, potențialul chiriaș își va face temeinic „temele”, așa că, la întâlnirea cu proprietarul, este foarte posibil să fie deja pregătit cu o listă lungă de întrebări cruciale.

Citește mai mult
Viitorul spațiilor de birouri: ce tendințe și inovații aduce 2024?
Viitorul spațiilor de birouri: ce tendințe și inovații aduce 2024?

Multe companii care doresc să se relocheze se concentrează pe clădiri de birouri mai noi, cu facilități mai bune, ceea ce sugerează că cererea pentru clădiri de clasă A, de înaltă calitate, va rămâne puternică

Citește mai mult
Este avantajoasă reconversia unui spațiu de birouri în clădire medicală?
Este avantajoasă reconversia unui spațiu de birouri în clădire medicală?

Clădirile ideale pentru o reconversie în domeniul medical ar trebui să aibă o mulțime de locuri de parcare gratuite sau să fie accesibile cu mijloacele de transport în comun. Tipul de clădire cel mai potrivit pentru reconversie îl constituie cel cu mai multe etaje, care pot fi transformate, parțial sau pe rând, în facilități care găzduiesc o varietate de cabinete medicale și laboratoare auxiliare.

Citește mai mult
Redefinirea spațiilor de lucru moderne: importanța tehnologiei în amenajarea unui spațiu de birouri
Redefinirea spațiilor de lucru moderne: importanța tehnologiei în amenajarea unui spațiu de birouri

Multă vreme, amenajarea spațiilor de birouri a fost pur și simplu legată strict de confortul fizic - scaune ergonomice, săli de ședință extinse și o estetică bună. Dar vremurile s-au schimbat.

Citește mai mult