SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

Cum stimulăm angajații pentru a-i aduce înapoi în birouri?

Un recent sondaj realizat trimestrial în rândul a peste 10.000 de specialiști din domeniul tehnologiei, publicat de Future Forum, a arătat că, la nivel global, doar unul din trei angajați mai lucrează efectiv cu normă întreagă la birou. Mai mult chiar, doar aproximativ unul din cinci angajați își dorește, de fapt, să lucreze la birou cu normă întreagă. Acestea sunt cele mai mici rate pe care sondajul le-a constatat în ultimii doi ani - ceea ce sugerează o deconectare a angajatului față de ceea ce ar trebui să constituie mediul său obișnuit de lucru.

  • noi modalități de lucru și soluții pentru a atrage chiriași -

Pandemia survenită acum doi ani a schimbat cu totul conceptul muncii la birou! Înainte de aceasta, angajații erau chemați să lucreze în biroul fizic - indiferent unde locuiau sau care era rolul lor. Prin urmare, mulți angajatori și proprietari nu au pus un accent deosebit pe experiențele din interiorul spațiilor lor de birouri. Angajații se prezentau la serviciu pentru că erau nevoiți, o practică obișnuită la scară globală. Doar companii de top, precum Google sau Apple, ofereau mai mult pentru angajații lor la acea vreme.

Colaborare între proprietarii de spații de birouri și chiriași

Relația dintre proprietarii de spații de birouri și chiriașii lor nu a fost întotdeauna una atât de evidentă. Ei au existat ca două părți diferite ale poveștii spațiului de birouri: deservind afaceri diferite și satisfăcând nevoi diferite. Asta, până de curând. 

Clasificarea spațiilor de birouri 

Când vine vorba de spații de birouri, este destul de clar că blocul turn ultramodern din centrul orașului, cu marmură italiană importată în hol și recepție luxoasă, este clasificat ca fiind de "clasă A" în lumea imobiliară comercială. În același timp, probabil că nu este o surpriză faptul că spațiul de birouri fără pretenții, cu pereți din panouri și iluminare fluorescentă, situat într-o zonă mai puțin selectă a orașului, este probabil desemnat "Clasa C".