SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

Viitorul spațiilor de birouri: ce tendințe și inovații aduce 2024?

Odată cu adoptarea pe scară largă a sistemului birourilor flexibile, cu evoluția gestionării spațiului de lucru și cu amploarea muncii la distanță,  clădirile de birouri au suferit o transformare semnificativă în ultimii ani. În plus, 2024 ne aduce noi provocări.  Munca hibridă modifică modul în care interacționează angajații, clădirile mai vechi de birouri înregistrează rate mai mici de închiriere, iar factorii de mediu și sociali influențează cererea de spații de birouri. 

Caracteristici care nu trebuie să lipsească dintr-un spațiu modern de birouri.

Tendințele în materie de design modern al birourilor au evoluat rapid în ultimii ani, determinate de o varietate de factori cum ar fi progresele tehnologice, preferințele angajaților și schimbarea climatului de lucru. În general, designul modern al birourilor se îndreaptă spre crearea unor spații mai funcționale, confortabile și stimulante, care promovează bunăstarea angajaților, favorizează colaborarea și creativitatea, reflectând în același timp valorile și identitatea de marcă a unei companii.

Firmele din IT – unul dintre principalii ocupanți ai spațiilor de birouri 

În era digitală în care trăim, industria IT a devenit un factor major în economia globală. Firmele de IT sunt în creștere rapidă și ocupă un loc central în spațiile de birouri din întreaga lume. Aceste companii, axate pe tehnologie și inovație, sunt principalii beneficiari ai progresului tehnologic și al nevoilor crescânde pentru soluții digitale. De asemenea, aduc importante beneficii, prin faptul că propun locuri de muncă în domenii de înaltă calificare și aduc o valoare economică semnificativă. În plus, generează o cerere puternică pentru servicii conexe, cum ar fi catering, transport sau servicii de curățenie, contribuind astfel la dezvoltarea economică locală. Firmele de IT aduc, de asemenea, inovații tehnologice care pot îmbunătăți eficiența și productivitatea în diferite sectoare - de la sănătate și educație, până la industrie și guvern. 

Spațiile de relaxare - care este rolul lor în clădirea de birouri și ce trebuie să știți legat acestea

Având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni lucrează de la distanță sau de acasă, spațiile de birouri nu mai au același scop ca înainte. Spațiul de birou tradițional trece printr-o transformare, iar dacă sunteți proprietarul unei clădiri de birouri, probabil vă întrebați cum puteți reproiecta spațiile de birou actuale pentru a vă alinia la noul trend.