SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

Spațiile de relaxare - care este rolul lor în clădirea de birouri și ce trebuie să știți legat acestea

Având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni lucrează de la distanță sau de acasă, spațiile de birouri nu mai au același scop ca înainte. Spațiul de birou tradițional trece printr-o transformare, iar dacă sunteți proprietarul unei clădiri de birouri, probabil vă întrebați cum puteți reproiecta spațiile de birou actuale pentru a vă alinia la noul trend. 

Un mod în care companiile își adaptează locurile de muncă, pentru a fi mai primitoare și mai colaborative, este prin includerea în interiorul birourilor a spațiilor de pauză și relaxare. În acest articol vom explora beneficiile spațiilor relaxare, vă vom oferi sugestii despre cum să proiectăm cel mai bine unul care să se potrivească nevoilor afacerii voastre și, în cele din urmă, vom discuta despre costurile și considerațiile legate de construirea unuia.  

IMG 9093

Ce este un spațiu de relaxare?

Un spațiu de relaxare este o zonă desemnată în cadrul unui birou sau al unui alt spațiu comercial, care este special concepută pentru a oferi o secțiune separată pentru ca oamenii să ia o pauză sau să lucreze în afara spațiului lor de lucru obișnuit. Aceste locuri oferă, de obicei, un mediu mai relaxat și mai informal în care angajații pot comunica cu alți colegi sau cu un client, pot lucra independent și se pot bucura de o schimbare de peisaj. 

Beneficiile utilizării spațiilor de relaxare includ:

Productivitate

Oferindu-le angajaților libertatea de a alege unde și cum să lucreze, aceștia pot găsi spațiul care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor lor, ceea ce le poate crește productivitatea și concentrarea.

Flexibilitate

Spațiile de relaxare pot fi proiectate pentru a fi multifuncționale și adaptabile, astfel încât să poată fi utilizate în diverse scopuri - cum ar fi lucrul privat, întâlniri mici, sesiuni de brainstorming sau chiar ca spațiu de odihnă sau meditație.

Colaborare

Spațiile de relaxare pot oferi un mediu mai informal, care încurajează conversațiile spontane, colaborarea și schimbul de idei între angajați. Acest lucru poate duce la mai multă creativitate și inovare la locul de muncă.

Stare de bine

Spațiile de breakout pot oferi, de asemenea, un loc pentru ca angajații să ia o pauză și să își reîncarce bateriile. Acest lucru poate contribui la reducerea stresului și la promovarea bunăstării mentale, ceea ce duce la o forță de muncă mai fericită și mai productivă.

Vizitatori

Spațiile de relaxare pot fi utilizate și pentru întâlniri informale cu vizitatorii sau clienții, oferind o atmosferă relaxată și primitoare, care poate contribui la construirea de relații și la promovarea încrederii.

Proiectarea unui spațiu de relaxare

Pentru a proiecta un spațiu de relaxare eficient, ca parte a amenajării unui birou, trebuie luate în considerare atât elementele funcționale, cât și cele estetice. Elementele de bază ale unui spațiu de relaxare includ asigurarea unor scaune, fotolii sau canapele confortabile și adaptabile, un tratament acustic pentru a reduce zgomotul, o instalație electrică și un echipament audiovizual adecvate, precum și pereți inscriptibili sau un mobilier de tip bibliotecă. În plus, spațiul de relaxare ar trebui să fie conceput ca un punct focal în birou, acordându-se atenție podelei, culorilor de accent și încorporării de elemente bio-stilistice, cum ar fi plantele și iluminatul cald.

Designerii specializați în amenajarea spațiilor de birouri, cum ar fi specialiștii de la Corporate Office Solutions (COS), iau în considerare diverși factori atunci când proiectează un spațiu de relaxare, inclusiv dimensiunea, cultura și brandingul companiei. Pentru a determina dimensiunea adecvată a spațiului de de relaxare, de obicei acesta este proiectat pentru a găzdui 25% din capacitatea totală a amenajării biroului. De exemplu, dacă un birou are 40 de angajați, spațiul de relaxare ar trebui să fie proiectat pentru a găzdui aproximativ 10 persoane. 

În ceea ce privește aspectul profesional, se iau în considerare nevoile forței de muncă. De obicei, se încorporează o acustică suplimentară pentru un birou activ, în care lucrurile se „mișcă” rapid. De asemenea, specialiștii în amenajări se concentrează pe estetica generală și pe finisaje premium, mai ales în cazul unor birouri cu multe activități în contact cu clienții. În plus,amenajarea spațiului de relaxare va trebui să reflecte spiritul companiei, prezentând culorile brandului, referințe la serviciile sau gama de produse ale companiei și alte elemente de branding care se aliniază cu amenajarea generală a biroului.

Costuri și elemente de luat în considerare

Amenajarea zonelor de relaxare implică adesea componente mai scumpe sau mai costisitoare, în comparație cu alte părți ale unei amenajări de birouri. Acest lucru se datorează, în principal, rolului său central și necesității de a aloca un buget mai mare pentru a îmbunătăți impresia generală pe care o lasă spațiul respectiv. Costurile suplimentare pot apărea din aranjarea personalizată a scaunelor, iluminatul și pardoseala care sunt menite să evidențieze această zonă. În plus, atunci când se amenajează elemente care necesită alimentare cu energie electrică și date, cum ar fi punctele de alimentare încorporate în mobilier, va trebui să luați în considerare costurile suplimentare ale unui specialist pentru instalarea acestora, precum și personalizarea suplimentară necesară pentru a integra aceste elemente. În cele din urmă, dacă doriți să includeți elemente decorative vegetale, ar trebui să luați în considerare și costul unui serviciu care să se ocupe cu întreținerea acelor plante. 

În concluzie, pe măsură ce tot mai multe companii se orientează către munca la distanță, crearea unor spații de birou primitoare și colaborative a devenit din ce în ce mai importantă. Spațiile de relaxare oferă o varietate de beneficii, de la stimularea productivității și a creativității până la promovarea stării de bine și încurajarea colaborării. Atunci când se proiectează un spațiu de breakout, este important să se ia în considerare atât elementele funcționale, cât și cele estetice și să se adapteze spațiul la dimensiunea, cultura și brandingul companiei. Deși construirea unui spațiu de relaxare poate implica costuri suplimentare, beneficiile pe care le oferă merită investiția.  

Discutați cu echipa Active Property Services pentru următoarea amenajare de birou - vă vom pune în legătură cu cei mai buni specialiști care vă vor oferi soluții personalizate sau sfaturi privind costurile, bugetele, cerințele și termenele. Așadar, sunați-ne sau trimiteți-ne un e-mail, și vom fi mai mult decât bucuroși să discutăm despre nevoile afacerii voastre!