SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

Este un spațiu de birou partajat potrivit pentru activitatea mea?

Lucrul la domiciliu pentru propria voastră afacere sau lucrul de la distanță pentru altcineva este o mare oportunitate, dar, la fel ca orice altceva, are avantajele și dezavantajele sale. A lucra indiferent de locul în care îți desfășori activitatea începe să devină o normă, deoarece oamenii caută flexibilitate în viața profesională, în efortul de a crea un echilibru mai mare între viața la serviciu și cea personală. Fie că sunteți antreprenor sau angajat, probabil că vă veți alătura tot mai multor persoane care lucrează oricând și de oriunde, mai puțin dintr-un birou propriu-zis dedicat. 

În ultimii ani, spațiile de birouri partajate au crescut în mod constant în popularitate. Și de ce nu ar trebui să fie populare? Spațiile de birouri partajate oferă numeroase beneficii pe care nu le pot oferi nici biroul de acasă și nici un spațiu tradițional de birouri.

De ce să alegem un spațiu de birouri comun?

Obiectivele afacerii voastre sunt cel mai important criteriu prin care puteți evalua dacă un spațiu de birouri partajat va constitui un pas înainte, adică o alegere bună. Iată cateva exemple de întrebări care vor ajuta în luarea unei decizii: activitatea voastră se desfășoară, în prezent într-un birou tradițional și ați dori să reduceți costurile? Sau lucrați acum de acasă sau din spații publice și căutați un spațiu mai profesional pentru a găzdui clienți și parteneri? Caracteristicile spațiilor de birouri partajate, enumerate mai jos, se vor aplica în mod diferit în funcție de răspunsurile la aceste întrebări, așa că este important să stabiliți mai întâi ce schimbări doriți să vedeți exact pentru activitatea voastră.

Flexibilitate - mai mult sau mai puțin

Unul dintre cele mai atractive aspecte ale unui spațiu de birouri partajat este faptul că majoritatea nu necesită un angajament pe termen lung. Multe dintre acestea funcționează pe bază de abonamente, sunt disponibile - de obicei - lună de lună și variază de la birouri la care pur și simplu vă puteți așeza, conecta laptopul și începe să lucrați, până la birouri private, dotate individual. 

Planurile de plată sunt adesea flexibile, de asemenea, iar închirierea multor astfel de birouri nu solicită depozite sau taxe inițiale de niciun fel - acest lucru depinzând de spațiu și de proprietar, desigur. Un bonus suplimentar îl constituie faptul că, dacă echipa alături de care lucrați, și-ar putea schimba foarte repede componența și dimensiunile, veți putea trece de la un birou la altul cu un preaviz relativ scurt.

Alte aspecte sunt mai puțin flexibile, bineînțeles. De exemplu, un dezavantaj al spațiilor de birouri partajate este că acestea tind să aibă un orar de funcționare static (de obicei, programul tipic, 9:00 - 18:00). Aceasta ar putea reprezenta un dezavantaj dacă afacerea voastră trebuie să funcționeze la ore ciudate sau cu un program mai lung.

Luați în considerare costurile

Un spațiu de birouri comun aduce o economie de bani - dar nu pentru toată lumea! Dacă lucrați de acasă sau din spații publice (o cafenea, de exemplu), cheltuielile generale curente ar putea include doar factura de internet și electricitatea, ori doar costul transportului. Cu toate acestea, dacă spațiul în care locuiți s-ar putea să fie suficient pentru activitatea pe care o desfășurați sau dacă nu este un loc ideal pentru a vă întâlni clienții, un spațiu de birouri partajat poate constitui o soluție bună. Multe spații partajate oferă chiar și accesul în săli private de întâlnire!

Un spațiu de birouri comun poate funcționa foarte bine și ca o modalitate de redimensionare, în cazul în care activitatea voastră nu are nevoie de tot spațiul unui birou obișnuit. În plus, într-un spațiu partajat de birouri nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la repararea echipamentelor defecte sau la repunerea în funcțiune a Wi-Fi-ului, iar acest lucru vă permite să vă concentrați mai bine la activitatea pe care o desfășurați. De asemenea, un spațiu de birouri partajat tinde să ofere eficiență prin intermediul funcțiilor partajate - cum ar fi IT, securitate sau recepție, facilități și resurse comune. 

Spațiile comune oferă o mulțime de facilități, cum ar fi imprimantele, scanerele sau copiatoarele, al căror cost este, de cele mai multe ori, fie inclus în chirie, fie este împărțit cu ceilalți colegi de birou. Acest lucru înseamnă că va trebui să vă aduceți singur doar notebook-urile și micile echipamente de birou portabile! Având în vedere toate acestea, un spațiu de birou partajat poate fi o idee bună dacă descoperiți că vă poate economisi bani, nu doar prin cheltuieli mai mici legate de spațiul de lucru, ci legat de alte costuri generale.

Comunitate versus intimitate

În special pentru startup-uri, un spațiu de birouri partajat vă poate permite vouă și afacerii voastre să interacționați cu alte companii aflate la început de drum și cu alți antreprenori. Acest lucru poate reduce sentimentul de izolare și chiar poate servi drept sursă de inspirație pentru afacerea voastră. Reversul medaliei este că renunțați la o bună parte din intimitate prin împărțirea unui spațiu cu alte firme, companii sau persoane private. Acest lucru ar putea duce la conflicte interpersonale. Și, bineînțeles, uneori nu doriți să aveți concurenți lângă voi atunci când vorbiți despre afaceri!

Cu toate acestea, multe spații de birouri partajate oferă soluții care vă ajută să decideți dacă și când doriți să interacționați cu alții în activitatea voastră. De exemplu, majoritatea spațiilor partajate oferă birouri private și săli de consiliu, care sunt în mod obișnuit disponibile pentru a fi închiriate pentru perioade scurte de timp. Ca un revers al medaliei, în birourile partajate sunt uneori găzduite evenimente sociale și de networking, în cadrul cărora puteți cunoaște diverse persoane și interacționa cu celelalte echipe. Așadar, încă o dată, totul depinde de nevoile activității pe care o desfășurați și de ceea ce vă pot oferi spațiile de birouri partajate locale.

Decizia vă aparține

Un spațiu de birouri partajat este adesea o alegere populară pentru companiile cu planuri de amplasare pe termen scurt, în special atunci când plănuiesc să rămână în activitate doar câteva luni. Birourile partajate sunt, de asemenea, spații de lucru obișnuite pentru antreprenorii independenți sau pentru firmele cu un număr redus de angajați. Trebuie repetat faptul că a stabili obiectivele afacerii sau activității pe care o desfășurați este cel mai important criteriu în decizia de a trece la un spațiu de birouri partajat. Opțiunea finală depinde de ceea ce au de oferit spațiile de birouri de care ați fi interesați și de raportul între valoarea chiriei și avantajele oferite.

Dacă veți ține însă cont de argumente de bază pro și contra pe care le-am prezentat, sperăm că vă vom ajuta să luați decizia corectă! Contactați specialiștii Activ Property Services și vom decide împreună ce vi se potrivește.