SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

TCN Worldwide Real Estate Services

Birou partajat sau spațiu de birou privat: ce să aleg?

Care ar fi cea mai bună soluție pentru afacerea dumneavoastră - un spațiu de birou comun sau un birou privat? Pentru a înțelege mai bine aceste opțiuni, vom explica mai întâi ce reprezintă fiecare dintre ele!

Decizia de a alege între un birou comun și un spațiu de birouri privat se reduce, în cele din urmă, la alegerea cea mai potrivită pentru afacerea dumneavoastră. 

Un spațiu de birouri comun constituie adesea o alegere populară pentru companiile cu planuri de amplasare pe termen scurt, în special atunci când plănuiesc să rămână în locație doar câteva luni. Birourile partajate sunt, pe de altă parte, spații de lucru pentru care optează de obicei antreprenorii independenți sau firmele cu un număr redus de angajați. În schimb, companiile cu planuri pe termen mai lung și care au nevoie de mai multe birouri, vor prefera să închirieze un spațiu de birouri privat. Iar întreprinderile care caută, într-un spațiu privat, atmosfera și oportunitățile de networking ale unui birou comun, pot găsi o opțiune care să îmbine tot ce e mai bun din ambele lumi!

De fapt, există birouri private care sunt disponibile în spații de coworking, în timp ce altele sunt situate în clădiri în care lucrează alături de alte companii cu aceeași mentalitate sau preocupări, dornice să lucreze în rețea sau să socializeze. 

Și care ar fi cea mai bună soluție pentru afacerea dumneavoastră - un spațiu de birou comun sau un birou privat? Pentru a înțelege mai bine aceste opțiuni, vom explica mai întâi ce reprezintă fiecare dintre ele!

Spațiu de birou comun

Lucrul într-un spațiu de birouri comun reprezintă o soluție de partajare într-un mod flexibil a unor spații de lucru ce conțin mai multe birouri. Acestea pot fi, la rândul lor, împărțite în mai multe categorii, după cum arată exemplele care urmează:

Spațiul de birou partajat pentru o sucursală 

Spațiul de birou partajat se referă la birouri complet echipate și mobilate, pregătite pentru configurarea rapidă pentru o sucursală sau un antreprenor care nu dorește să lucreze de acasă. Împărțirea spațiului de birou poate oferi facilități profesionale la un cost mai mic decât chiriile pentru birourile tradiționale. Acest aranjament poate oferi personalului posibilitatea de a utiliza în comun diversele facilități la care altfel nu ar fi avut acces - de exemplu, zone de pauză sau de agrement. Alte facilități practice ar putea include utilități comune, echipamente comune și servicii comune, cum ar fi distribuția de băuturi răcoritoare sau un serviciu de preluare a coletelor.

Spațiul de birou partajat pentru un birou de lucru

În acest tip de situație, o persoană sau o companie poate închiria un singur spațiu de birou sau eventual un grup de birouri în spațiul mai mare al unei alte companii. Aceasta poate duce la fenomenul de subînchiriere - chiriașul principal poate subînchiria pentru o perioadă spațiul de birouri excedentar.

Spațiul de birou partajat ocazional (telecommuter)

Acesta este un tip similar de birou partajat, care este folosit ocazional de persoane care vin rar la birou pentru a lucra (telecommuters). Biroul, telefonul și echipamentul sunt ale lor numai pentru perioada respectivă de lucru și sunt utilizate, de obicei, de alte persoane în momente diferite.

Un avantaj al spațiilor comune de birouri, în special în cazul închirierilor pe termen scurt, îl constituie taxele totale mai mici decât în cazul închirierilor de birouri private. În plus, accesul la facilitățile comune va fi, cel mai probabil, inclus în costuri. De asemenea, într-un spațiu de birouri partajat există oportunități de networking de mare amploare, mai multe firme și companii desfășurându-și activitatea în același loc. Pentru angajați, acest lucru poate crea o atmosferă dinamică în care să lucreze, precum și un potențial mai mare de oportunități sociale. În plus, un spațiu de birouri partajat tinde să ofere mai multă eficiență prin intermediul funcțiilor partajate - cum ar fi IT, securitate sau recepție.

slide river plaza bucuresti

Spațiu de birou privat 

Spațiul de birou privat este un spațiu cu destinație exclusivă, deci nepartajat. Un birou privat asigură un spațiu separat și ferit de contactul cu alte companii. În comparație cu birourile partajate, birourile private oferă firmelor control asupra spațiului, mai multă intimitate și un mediu de lucru mai liniștit. Iată și câteva exemple de spații private de birouri, aflate în portofoliul Active Property Services:

Spațiu de birou privat la cheie

Acesta este un spațiu de birou privat, complet echipat, situat într-una dintre clădirile din portofoliul nostru, care oferă un sediu stabil companiei sau firmei care îl închiriază.

Spațiu de birou privat personalizat

Acesta este un spațiu de birou proiectat pentru afacerea dumneavoastră, fără costuri în avans și cu toate facilitățile incluse. Personalizarea spațiul vine cu opțiuni de design și configurare, soluții de tehnologie personalizate, mobilier ergonomic și asistență dedicată.

Spațiu de birou privat de zi, pe baza de abonament

Acesta este un spațiu de birou privat, complet echipat, care poate fi închiriat pe o perioadă mai scurtă de timp - de la minimum o oră, până la o zi întreagă. Birourile de zi sunt dotate cu toate echipamentele de care este nevoie, dispun de  rețea Wi-Fi la standarde profesionale și mobilier ergonomic pentru ca activitatea să se poată desfășura  în condiții optime.

În timp ce facilitățile comune sunt caracteristici atractive ale unui spațiu de birouri partajat, și un birou privat bine deservit poate dispune de acest gen de facilități. Acest lucru ar oferi, de asemenea, o utilizare mai exclusivă pentru personalul companiei care îl utilizează. Cu mai puține interese concurente, un birou privat poate fi mai liniștit (dacă doriți să fie), ceea ce poate stimula productivitatea și concentrarea. Faptul că aveți acces la spațiile de lucru oricând doriți, fără a fi nevoie să le împărțiți cu alte firme, ajută, de asemenea, la asigurarea respectării termenelor limită, fără compromisuri. De asemenea, poate constitui un aranjament mai bun în ceea ce privește acordurile de confidențialitate cu clienții sau pentru lucrul la proiecte sensibile și confidențiale. Fără personalul altor companii în apropiere, într-un birou privat ar putea exista mai multe oportunități pentru formarea de echipe și pentru promovarea unor relații de lucru puternice între colegi. Un birou privat oferă, de asemenea, mai mult control asupra procesului decizional.

În concluzie, atât birourile partajate, cât și cele private prezintă o mulțime de avantaje pentru afacerea dumneavoastră. Iar dacă aveți întrebări legate de diferențele dintre spațiile de birouri comune și cele private sau dacă doriți să vă interesați de spațiile de birouri disponibile, vă rugăm să ne contactați