Se încarcă...

SPAȚII DE BIROURI
ÎNCHIRIERE / VÂNZARE

Facilități care nu ar trebui să lipsească dintr-o clădire de birouri în 2024

Când vă imaginați spațiul perfect de birouri, ce vă vine în minte? Un loc vibrant, plin de verdeață și lumină naturală? Sau unul cu spații de relaxare și care asigură intimitate angajaților? De la pereți de cățărare la module de relaxare sau alte facilități care pot să pară extravagante, proprietarii investesc din ce în ce mai mult în spații de birouri datorită beneficiilor pe care le pot crea pentru afacerea lor.

Spațiile de birouri de înaltă clasă pot crește productivitatea și starea de bine, reducând în același timp fluctuația de personal și absențele angajaților. Bineînțeles că fiecare clădire de birouri va oferi cel facilitățile minime pentru clasa în care este încadrată, dar pentru a obține un avantaj competitiv în mediul imobiliar va fi nevoie de o amenajare excelentă a locului de muncă. Iată, mai jos, doar cinci dintre facilitățile pe care proprietarii ar trebui să le aibă în vedere și care nu ar trebui să lipsească dintr-un spațiu de birouri de top în 2024!

1. Spații de întâlnire informale

Având în vedere că instrumentele online sunt folosite din ce în ce mai mult în materie de ședințe de lucru sau de întâlniri între angajați și clienți sau colaboratori, mulți proprietari de spații de birouri ar putea să se întrebe dacă mai este necesar să prevadă, în cadrul clădirilor, clasicele săli ședință în care întâlnirile au loc direct, față în față. 

Este demonstrat faptul că organizarea de întâlniri de lucru online asigură o serie de avantaje. Întâlnirile virtuale economisesc timp și reduc emisiile de mediu, oferind, de asemenea, instrumente utile care garantează că opinia tuturor este ascultată. Aceste beneficii au făcut ca, chiar și înainte de pandemia Covid-19, unele organizații să se concentreze deja pe creșterea numărului de întâlniri virtuale, în detrimentul celor reale.

Cu toate acestea, o cercetare a Societății Americane de Psihologie a constatat că reuniunile virtuale pot fi obositoare pentru angajați, mai ales atunci când acestora li se cere să aibă camerele de luat vederi pornite. Alte cercetări sugerează că accentul pus pe întâlnirile online poate îngreuna, de asemenea, construirea încrederii la locul de muncă și reduce schimbul informal de cunoștințe.

O soluție pentru această problemă poate fi ca, în loc de săli de ședință mari, clădirile moderne de birouri să ofere mai multe zone mici și confortabile de ședere sau pentru întâlniri informale. Astfel, pentru eficiență, spațiile de birouri ar trebui să pună la dispoziția angajaților colțuri amenajate cu fotolii și canapele confortabile sau o cafenea în incintă. Acest lucru ar permite angajatorilor să beneficieze de cultura pozitivă a companiei creată de întâlnirile față în față, evitând în același timp pierderea de timp care poate rezulta din reuniunile mari de acest tip.

2. Plantele și starea de bine la birou 

Există un număr surprinzător de mare de cercetări cu privire la beneficiile pe care le creează clădirile de birouri care au amenajate spații verzi sau amplasează plante în spațiile de lucru. Este de la sine înțeles ca plantele să influențeze pozitiv calitatea aerului dintr-un spațiu de birou, însă există și alte beneficii! De exemplu, o cercetare efectuată de Societatea Americană pentru Știința Horticulturii a constatat că angajații și-au luat mai puține concedii medicale atunci când, în cadrul clădirii de birouri, aveau plante care erau fie ale lor, fie "erau situate în raza lor vizuală".

Există câteva explicații pentru modul în care plantele îi pot face pe angajați să se simtă mai bine. Efectul calmant al vederii plantelor poate reduce nivelul de stres perceput de cei care își desfășoară activitatea. O altă explicație este aceea că zonele cu plante pot crea spații de relaxare pentru ca angajații să își petreacă pauzele. 

Aceste beneficii pot fi obținute nu numai cu ajutorul plantelor din interiorul biroului, ci și cu cele din afara biroului. Un spațiu verde amenajat în afara biroului poate fi admirat prin fereastră în timp ce angajații lucrează, folosind în același timp drept un loc potrivit pentru un prânz relaxant. Cercetările sugerează că prezența plantelor și a designului biofilic îmbunătățește cu 15% starea de bine autodeclarată a angajaților, productivitatea cu 6% și creativitatea lor cu 15%.

3. Mobilier ergonomic

Ergonomia la birou este de la sine considerată ca fiind un subiect important. Importanța sa este ilustrată cel mai bine de cerințele legale impuse prin lege. Angajatorii sunt obligați, prin lege, să asigure cerinţele de securitate şi sănătate în muncă prin respectarea principiilor ergonomice. Spre exemplu, în cazul în care angajații au o activitate care poate fi efectuată în poziție așezată, acestora trebuie să li se ofere echipament de birou sigur și adecvat. 

La fel ca în cazul majorității lucrurilor din viață, ergonomia nu este o chestiune de "mărime unică pentru toate". Companiile și proprietarii de spații de birouri care asigură și birouri gata mobilate sunt obligați prin lege să respecte anumite principii de ergonomie și să furnizeze mobilier care "să răspundă nevoilor individului". Nerespectarea acestor cerințe legale nu numai că va crea răspundere juridică, dar va reduce și eficiența forței de muncă. 

Angajații care nu au acces la mobilier de birou ergonomic vor fi mai predispuși să absenteze de la birou din cauza impactului fizic al echipamentului necorespunzător. Prin urmare, investiția în mobilier ergonomic este o investiție în viitorul companiei și al spațiului de birouri!

4. Acces securizat la birou

 

În 2023, majoritatea proprietarilor de spații de birouri au constatat că accesul securizat în clădire a fost una dintre cele mai căutate facilități. Este și greu să te gândești la un dezavantaj al accesului securizat la birou, în timp ce avantajele sunt numeroase! A oferi o clădire securizată de birouri  înseamnă că ajutați la menținerea în siguranță a angajaților, a echipamentelor și, în cele din urmă, a afacerii dvs. 

Companiile de asigurări, cu am fi Axa, au raportat că una dintre infracțiunile frecvente cu care se confruntă firmele este furtul. Costul mediu al cererilor de despăgubire pentru furt sunt unele extrem de importante, în fiecare an. Deoarece asigurătorii recunosc beneficiile de evitare a riscurilor pe care le aduce securitatea birourilor, aceștia oferă adesea costuri de asigurare mai mici pentru spațiile de birouri care îndeplinesc aceste cerințe. Prin urmare, având un acces securizat la spațiul de birouri, vă îmbunătățiți și profitul în urma închirierii.

5. Parcare securizată la fața locului

 

Deși, cu siguranță, nu este cea mai fascinantă facilitate pentru un spațiu de birouri, este una pe care angajații care lucrează în clădire vor fi încântați să o aibă. Având în vedere că majoritatea folosește mașina pentru a ajunge la birou, găsirea unui loc de parcare sigur este o problemă importantă. Pe de o parte, ați putea considera această problemă ca fiind una care afectează doar angajatul. Cu toate acestea, la fel ca în cazul majorității lucrurilor, o problemă pentru un angajat devine rapid o problemă pentru angajator și - prin urmare - pentru proprietarul de la care acesta a închiriat sediul!

Cele mai multe birouri moderne nu sunt construite cu suficiente locuri de parcare pentru toți angajații lor. Dacă aceștia se chinuie, în fiecare zi, să găsească locuri de parcare, este mai puțin probabil ca să ajungă la timp la serviciu. În plus, stresul de a găsi un loc de parcare poate afecta semnificativ moralul angajaților. Efectele negative ale faptului că angajații nu au acces la o parcare la fața locului se pot extinde și dincolo de afacere: cei care folosesc frecvent parcarea de pe stradă pot determina locuitorii zonei respective să devină nemulțumiți referitor la existența spațiului de birouri. De aceea, o locație care să ofere suficiente locuri de parcare va fi întotdeauna preferată! 

Prin urmare, importanța de a avea spații de birouri care să ofere majoritatea acestor facilități nu poate fi subestimată. A găsi spațiile de birouri potrivite este o adevărată artă, iar dacă sunteți în căutarea unei clădiri în care vreți să vă desfășurați activitatea, nu ezitați să ne contactați! Activ Property Services vă poate ajuta oricând cu oferte pentru spații de birouri adecvate activității voastre, în București și în alte 14 mari orașe din țară. Compania pune la dispoziția clienților săi servicii integrate - pentru a afla mai multe despre oferta noastră de spații de birouri, consultați site-ul și contactați-ne!

Ultimele postări

Este avantajoasă reconversia unui spațiu de birouri în clădire medicală?
Este avantajoasă reconversia unui spațiu de birouri în clădire medicală?

Clădirile ideale pentru o reconversie în domeniul medical ar trebui să aibă o mulțime de locuri de parcare gratuite sau să fie accesibile cu mijloacele de transport în comun. Tipul de clădire cel mai potrivit pentru reconversie îl constituie cel cu mai multe etaje, care pot fi transformate, parțial sau pe rând, în facilități care găzduiesc o varietate de cabinete medicale și laboratoare auxiliare.

Citește mai mult
Redefinirea spațiilor de lucru moderne: importanța tehnologiei în amenajarea unui spațiu de birouri
Redefinirea spațiilor de lucru moderne: importanța tehnologiei în amenajarea unui spațiu de birouri

Multă vreme, amenajarea spațiilor de birouri a fost pur și simplu legată strict de confortul fizic - scaune ergonomice, săli de ședință extinse și o estetică bună. Dar vremurile s-au schimbat.

Citește mai mult
Greșeli pe care să le evitați atunci când închiriați un spațiu de birouri
Greșeli pe care să le evitați atunci când închiriați un spațiu de birouri

Alegerea spațiului de birouri potrivit pentru închiriere este o decizie critică care poate afecta succesul afacerii dumneavoastră. Locația, dimensiunea, costul și condițiile de închiriere a spațiului de birouri pot avea un impact semnificativ asupra operațiunilor și profitabilității companiei.

Citește mai mult
PRIMUL MAGAZIN “SPORT VISION EXTRA” IN ROMANIA
PRIMUL MAGAZIN “SPORT VISION EXTRA” IN ROMANIA

ACTIV Property Services a intermediat inchirierea unui nou magazin ancora in Colosseum Retail Park.

Citește mai mult